Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 03224327911
Belgegeçer : 03224327912
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://ataturkkml.meb.k12.tr
Adres : Meydan mahallesi 39026 Sokak No 3 Seyhan ADANA
VİZYON : İstiyoruz ki; Tüm öğrenciler teknolojik gelişmelerden sonuna kadar yararlansın. İstiyoruz ki; Eğitim ve Öğretimde model oluşturacak bir okul olalım. İstiyoruz ki; Eğitim ve Öğretimimizi etkileyecek fiziksel engeller ortadan kalksın, okulumuz kendimize ait olsun. İstiyoruz ki; Öğrenme okulumuzda temel ihtiyaç kabul edilsin, her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsat verildiğini bilsin. İstiyoruz ki; Okulumuzda Eğitim ve Öğretimle birlikte sosyal ve sportif faaliyetlerde bölge, yurt ve dünya çapında ödüller alınsın, kupalarda adımız duyulsun. İstiyoruz ki; Mezunlarımızın hepsi işe yerleşebilsin en az %20 si üniversiteyi kazansın.
MİSYON : Türk Milli Eğitiminin Temel amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizin öğrenmelerini ve çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle yetişmelerine fırsat sağlayarak sektörün ihtiyacı olan ara elaman yetiştirmek , istihdam etmek ayrıca kendi alanlarında üniversiteye yerleştirmek için varız.
BAŞARILAR : 0

Öğretmen :69
Öğrenci :948
Derslik :19
Atölye-İşlik :14
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
BT Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4500
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler : 08.10 - 16.55
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Klima
Lojman : Sayısı:1
Servis :
Ulaşım : Şehir merkezinden toplu taşıma (MEYDAN 2) aracılığıyla.
Yerleşim Yeri : Hava Alanı, Emniyet Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Civarında
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 2 Kilometre
Kontenjan Bilgileri : 948
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Sınavsız Adrese Dayalı Öğrenci Alımı
Sportif Etkinlikler : Okulumuz spor kulübü bünyesinde 4 branşta uzun yıllardır çalışmalar yapmakta ve müsabakalara katılmaktadır. Bu branşlar; voleybol, badminton, futsal ve tenistir. Son 3 yıl içinde birçok başarı elde edilmiştir. 2012-2013 eğitim öğretim yılında Hentbol takımımız Adana şampiyonluğunun yanında, Türkiye 8.liği kazanmıştır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında ise Futsal takımımız Adana 3.sü olmuş ve yarı finallere kadar ilerlemiştir. Yine aynı yıl Tenis takımımız Adana 3.sü olmuştur. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Badminton takımımız Adana 4.sü olmuştur. Halen bu dört takımımız çalışmalarına devam etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları : SEUP
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus plus, eTwinning
Yazdır :